ionah
Frapin Extra
€ 425,00
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro (NL)
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen (NL)
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Frapin Extra

Single Family Estate
100 % GRANDE CHAMPAGNE - PREMIER CRU DE COGNAC

Een blend afkomstig uit het oude familiereservaat van Pierre Frapin en zijn nakomelingen. Geoogst, gedistilleerd op droesem en gerijpt op het landgoed, rijpt deze uitzonderlijke cognac alleen in de droge kelders gedurende een aantal decennia om zijn prachtige finesse en elegantie te verkrijgen. Het nieuwe geschenkpakket met zijn eigentijdse design en "rétro"-geest is geïnspireerd op het ambacht van de juwelier.

KLEUR & BOEKET
De Extra biedt een prachtige mahoniekleur met warme koperen accenten.

Het boeket is zeer zacht, complex, ontwikkelde aroma's van gerijpte port vermengd met de geur van houten sigarenkistjes, typisch voor oude Grande Champagne cognacs, die verschijnen na een zeer lange rijping. Geconcentreerde aroma's van gekonfijt fruit zoals abrikoos.

SMAAK
De smaak is soepel, glad, rijk en luxueus, met een uitzonderlijk lange afdronk waarin alle smaken samenkomen in een subtiele en complexe harmonie. Noten op het boeket zijn onder meer de beroemde «rancio» (oxidatieve tonen) die te vinden zijn in Grande Champagne-cognacs, gedistilleerd op droesem en tientallen jaren gerijpt. Om zo van te genieten of als bijgerecht voor een bijzondere smaakervaring, geliefd bij zowel amateurs als de meest ervaren liefhebbers. Een uitzonderlijk drankje na het eten dankzij zijn fruitigheid en finesse.

GASTRONOMIE
Het soepele, gladde, rijke, luxueuze gehemelte en de uitzonderlijk lange afdronk van Frapin Extra past bij heel wat desserts. Ontdek enkele voorbeelden waar smaken worden gecombineerd met subtiliteit en complexiteit.

Een paar voorbeelden :
- Creme brulee
- Chocolade en bananentaart
– Peer met karamel
– Tarte tatin met appels
– kantkoekje met cacaovriezende tiramisu
– Macaroon gevuld met chocolade, cacaosorbet
– Perentaart, perenkaramel
– Chocoladefondant en coulis van karamel
– Chocoladetaart, praline-ijs