COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Togouchi 9 years
Distilleerderij Sakurao
De Japanse kunst van het mengen
Het assortiment whisky's van Togouchi wordt zorgvuldig behandeld door Funada San, die sinds 1976 vaten beheert bij Sakura Brewery & Distillery. Nu een expert in kelderrijping, heeft Sakurao Distillery een verdampingspercentage van 2% bereikt in zijn kelders, die enkele honderden meters onder de grond liggen. aan de voet van de Osorakan-berg. De omliggende bergen zijn bijzonder genereus voor het merk Togouchi, dat zijn water uit de rivier de Oze haalt. Deze unieke kenmerken onderscheiden het merk en stellen het in staat een elegante, fruitige en met precisie vervaardigde reeks whisky's te produceren.
Togouchi-whisky's rijpen allemaal op een unieke plek: een 361 meter lange ondergrondse kelder, begraven aan de voet van de Osorakan-berg nabij de vallei van Sandankyo. Het biedt de ideale omstandigheden voor rijping dankzij een constante temperatuur van 14°C en 80% luchtvochtigheid. Dit zorgt voor een langzame extractie van aroma's uit het vat en resulteert in de elegantie en kristalkleuren van Togouchi-whisky's.
Proefnotities:
Intens - Zoete kruiden, geel fruit
Vers en droog - Kruiden, citrus
Levendig - Specerijen, citrus, turf, rook