COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Togouchi Single Malt
Ontdek de allereerste 100% Japanse single malt uit de Togouchi-reeks whisky's, die de specifieke kenmerken hebben van het rijpen in een tunnel diep weggestopt in het hart van een weelderig bos.
Deze uitzonderlijke plek beschermt de whisky's tegen de brute temperatuurwisselingen tijdens het rijpen, waardoor er een rondheid en balans ontstaat die zich uit in de eerste geuren met heerlijke vanille- en fruitnoten van appel en sinaasappelmarmelade. Bij het proeven in de mond blijven de fruitige aroma's aanwezig met noten van gedroogd fruit, gecombineerd met noten van bruine suiker en verse noten. De ervaring wordt voortgezet in de afdronk met het verschijnen van een wat pittige smaak van gember en Japanse peper die de smaakpapillen prikkelen.
Gemaakt door meesterdistilleerder Taihei Yamamoto, is deze single malt een blend van bourbon- en sherryvaten van de Sakurao-distilleerderij, die in 2018 is geopend en is gelegen aan de Seto Inland Sea in de regio Hiroshima. De distilleerderij produceert whisky voor zijn Sakurao single malt, die op de locatie gerijpt wordt, en voor de Togouchi-reeks, waarvan de whisky's verder worden verplaatst naar een tunnel die is uitgegraven in een kleine bergketen.