ionah
Minuty M Rose Limited Edition Henriette Arcelin 2023
€ 17,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro (NL)
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen (NL)
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Minuty M Rose Limited Edition Henriette Arcelin 2023

Voor elk seizoen nieuwe flessen ging Minuty in 2018 een reeks artistieke samenwerkingen aan rond zijn M Rosé-cuvée. Elk jaar werkt het landgoed samen met een kunstenaar en vraagt hen om hun unieke blik op Minuty te werpen.

 

HENRIETTE ARCELIN

Voor het seizoen 2024 brengt Henriette Arcelin, een Franse illustrator en keramist die de afgelopen 10 jaar in Lissabon heeft gewoond, een creatieve interpretatie van Minuty M tot leven.

 

Om de essentie van Henriettes werk vast te leggen, deed Minuty een beroep op de Portugese fotografe Teresa Freitas.

 

ZON, BRON VAN HET LEVEN

Door voor dit stralende geel te kiezen, brengt Henriette hulde aan de Provençaalse zon die de druiven tot leven brengt en karakter geeft aan de Minuty-wijnen.

 

Onder het licht van de eerste stralen bloeien de bloemen en vervolgens de bladeren van de wijnstokken snel over de percelen van het Domaine. De Provençaalse zon, noodzakelijk voor een gezonde druivengroei en onmisbaar voor de fruitige smaak, voegt zijn kenmerkende tintje toe aan Minuty rosés.

 

PROVENCE, EEN BRON VAN INSPIRATIE

Tijdens haar residentie bij Minuty raakte Henriette geïnspireerd door de geschiedenis en ligging van het landgoed, gelegen tussen land en zee, met een adembenemend uitzicht op de Golfe de Saint-Tropez. Tijdens haar wandelingen onderzoekt ze de verbanden tussen de wijnranken en de zee en onthult ze de ontdekkingen die ze heeft gedaan in het hart van deze zonovergoten regio.

 

MINUTY M, DE UITDRUKKING VAN PROVENCE ROSÉ

Minuty M is een blend van Grenache, Cinsault en Syrah. Een fruitige rosé die aromatische intensiteit en lichtheid combineert. De smaak is hebzuchtig en rond, met een lichte zoetheid die de levendigheid tempert. Een introductie tot de expressie van Provence rosé.