ionah
Mars Tsunuki Single Malt Edition 2022
€ 114,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro (NL)
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen (NL)
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Mars Tsunuki Single Malt Edition 2022

Tsunuki, de tweede distilleerderij van de Hombo Shuzo-groep, werd geopend in 2016 en zet zijn ontwikkeling voort met de onthulling van de 2022-editie van zijn single malt die al een zilveren medaille kreeg tijdens de Tokyo Whisky & Spirits-wedstrijd (TWSC 2022).

Het rijke en zachte profiel, gecreëerd door Blender Tatsuro Kusano, benadrukt frisse fruitige tonen met prachtige rijpe en zoete fruitaroma's in de neus en tonen van gebakken snoep. In de mond verschijnt een lichte zuurgraad met aroma's van passievrucht, vergezeld van tonen van pure chocolade. De mix van voornamelijk op bourbonvaten gerijpte single malts drukt de invloed van het vat op de whisky uit met aanhoudende houtachtige tonen in de afdronk.

Tsunuki Single Malt Edition 2022, een 100% Japanse whisky, werd gedistilleerd, gerijpt, gemengd en gebotteld in de distilleerderij in het hart van de historische bakermat van de Hombo-familie in Kagoshima op het eiland Kyushu. Gelegen in de groene bergen ten zuidwesten van het Satsuma-schiereiland, profiteert de distilleerderij van een specifiek lokaal klimaat en toegang tot bronwater van hoge kwaliteit uit het Kuraokuyama-gebergte.

 

Gemaakt van whisky's die uitsluitend in Japan worden gedistilleerd, gerijpt en gebotteld.

 

Banketbakkerij Bakken, honing, toffee, vla, gedroogd fruit, ...

Exotisch fruit Noten van kokosnoot, banaan, ananas, lychee, kiwi, ...

Houtachtig Noten van kreupelhout, humus, schors, eik, harsachtig, ...