COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Kanosuke Single Malt
In de neus onthult deze whisky een evenwichtige zoetheid tussen honing en citroenthee, genuanceerd door meer uitgesproken tonen van banaan en karamel. In de mond roept het traditionele Japanse smaken op, waarbij de geur van kweepeerhoningsnoepjes en Nikki-kaneel wordt gecombineerd met een omhullende textuur. Levendige nuances van gember vermengen zich harmonieus met de bitterheid van gerookte walnoten en benadrukken de karakteristieke zoetheid van Kanosuke-whisky's. Ten slotte roept de afdronk het langzame verdwijnen van de zoete en bittere tonen op, wat doet denken aan de vredige ondergang van de zon boven de zeehorizon.
Gelegen vlakbij het strand ten zuiden van Kagoshima, haalt de Kanosuke-distilleerderij haar inspiratie uit de unieke sfeer van deze locatie, geprezen door de heer Kanosuke als de thuisbasis van de mooiste zonsondergang van Japan. De fles symboliseert de zonsondergang boven de Chinese Zee, gezien vanuit de Mellow Bar bij de Kanosuke-distilleerderij. Deze uitzonderlijke omgeving is de bakermat van de whisky's die elke dag met passie worden vervaardigd door de tweede generatie van de Kanosuke-familie.
Kanosuke Single Malt combineert op subtiele wijze een kleine hoeveelheid geturfde mout met een distillatieproces in drie afzonderlijke ketels. Gerijpt in vaten van opnieuw gekookte sherry en Amerikaans wit eikenhout, waarin voorheen de beroemde "Mellowed Kozuru" shochu van de familie zat, belichaamt deze whisky de essentie van dit uitzonderlijke terroir.
Gemaakt van whisky's die uitsluitend in Japan worden gedistilleerd, gerijpt en gebotteld.
Rokerig
Tonen van rook, gebrande koffie, geroosterd brood, houtskool, ...
Exotisch fruit
Noten van kokosnoot, banaan, ananas, lychee, kiwi, ...
Snoepgoed
Noten van honing, vanille, chocolade, karamel/toffee, ...