COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Kanosuke Single Malt 2022 Limited Edition
Na de presentatie van drie nieuwe whisky's en twee eerste single malts, onthult de Kanosuke-distilleerderij, opgericht in 2016 op het eiland Kyushu in het zuiden van de Japanse archipel, de derde editie van zijn single malt.
Kanosuke Single Malt 2022 is samengesteld uit een mix van ongeturfde mouten gedistilleerd tussen 2017 en 2019 in de drie stills van de jonge distilleerderij en is gebotteld op natuurlijke vatsterkte, zonder reductie om de maximale smaak te behouden. Alle mouten werden gerijpt in verschillende soorten eikenhouten vaten, maar net als de twee voorgaande edities, die zich concentreerden op mouten gerijpt in shochu-vaten voor de editie van 2020 en bourbon voor de editie van 2021, bestaat deze derde editie uit een meerderheid van sherryvaten.
Met een rijk, fruitig en kruidig aromaprofiel drukt deze single malt, die het concept van de distilleerderij van 'zoet land, zoete whisky' belichaamt, een complexe neus uit met tonen van citroenthee, honing, de zuurgraad en zoutheid van umeboshi-pruim en een vleugje roos. . In de mond verschijnen kruiden met Japanse nikki-kaneel, maar het zijn vooral de fruitsmaken die het overnemen met gedroogde rode bessen en kersen, vergezeld van een lichte bitterheid van chocolade en koffiesnoepjes en een intens houtachtig aroma geërfd van de rijping in eikenhouten vaten. . In de afdronk zorgen de sherryvaten voor kruidige tonen die lekker blijven hangen.
Gemaakt van whisky's die uitsluitend in Japan worden gedistilleerd, gerijpt en gebotteld.
Rode vruchten Noten van Sherry, aardbei, braambes, zwarte bes, ...
Houtachtig Noten van kreupelhout, humus, schors, eik, harsachtig, ...
Pittig Noten van peper, nootmuskaat, gember, kaneel, ...