COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Nicosia Zibibbo IGT Terre Siciliane
De intense kleur, het rijke aroma met toetsen van gedroogd fruit en de fluweelzachte smaak kenmerken deze likeurwijn van Zibibbo-druiven die lang op de plant rijpen om een maximale aromatische concentratie te verkrijgen.
Druivensoorten: Zibibbo (ook bekend als Moscato d'Alessandria)
Wijngaarden: grond met een gemiddelde textuur, voornamelijk klei.
Raccolta: tussen september en oktober
Maceratie: maceratie bij een lage temperatuur gedurende 10-12 uur
Gisting: gisting in roestvrijstalen vaten, waarbij alcohol van wijnstokoorsprong wordt toegevoegd
Rijping: rijping in stalen vaten en 2 maanden in de fles
Kleur: donker goudgeel met schitterende amberkleurige accenten
Neus: hints van amandel en gedroogde vijgen
Smaak: goed gestructureerd, warm en lang aanhoudend
Gastronomische Combinaties: een goede begeleider van Siciliaanse cassata en amandelgebak en ook heerlijk bij blauwaderkazen.