ionah
Chairman's Reserve 1931
€ 72,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro (NL)
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen (NL)
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Chairman's Reserve 1931

Chairman's Reserve Limited Edition 1931 is een eerbetoon aan de rumfilosofie en het ambacht van onze oprichter, Denis Barnard, toen hij zijn distilleerderij oprichtte in 1931, die vandaag de dag een van Saint Lucia's meest gekoesterde schatten is geworden, St. Lucia Distillers.

 

MENGEN EN RIJPING: Een naadloze mix van Coffey en pot still rums van 6 tot 11 jaar in Bourbon- en Portvaten. Het grootste deel van de 1931-melange is afkomstig van traditionele melasse-rum, terwijl de verborgen pit van de geest wordt beïnvloed door de toevoeging van Lucian-landbouwrum, geproduceerd uit vers suikerriet dat groeit in de velden naast de distilleerderij.

 

PROEFNOTITIES: Levendige medium gouden kleur met een subtiele brons tint, het karakter van de rum wordt benadrukt door de expressieve aroma's van gezoete rozijnen en levendige geroosterde eiken noten gevolgd door hints van leer, kruiden en tabak. Een goed uitgebalanceerd middengehemelte zorgt voor structuur rond smaken van rijk sultanafruit met hints van crème karamel en boterachtig eiken. Eerst een zoete rozijnenvrucht, gevolgd door droge en tanninerijke smaken van de eikenhouten vaten. Een vleugje grasachtige aromatische zoetheid van het suikerrietdestillaat geeft een uniek, hedonistisch maar uitgebalanceerd element aan de afdronk van de rum.