COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
BenRiach Smoke Season
Rokerige whisky's worden traditioneel niet geassocieerd met Speyside, maar als je terugkijkt in de archieven van de distilleerderijen, is het duidelijk dat zwaar geturfde single malts in de 19e eeuw de favoriete smaak van de regio waren. Zowel intens gerookt als voortreffelijk zoet, is de speciale editie in twee vaten gerijpt in zowel Amerikaans maagdelijk eiken- als bourbonvaten - houtsoorten die opzettelijk zijn geselecteerd om de geroosterde zoete tonen in Benriach's rokerige geest te versterken.
"Ter viering van de tijd van het jaar waarin geturfde alcohol door de distilleerketels van Benriach stroomt, een traditie die de distilleerderij meer dan 50 jaar geleden nieuw leven inblazen, is Smoke Season een kleine batch-release die een van Benriach's aloude productietechnieken weergeeft. Zowel intens gerookt als voortreffelijk zoet, De speciale editie is in twee vaten gerijpt in zowel Amerikaanse virgin oak- als bourbonvaten - houtsoorten die opzettelijk zijn geselecteerd om de geroosterde zoete tonen in Benriach's rokerige geest te versterken. Met een nieuw recept dat nauwkeurig is afgestemd door Master Blender Dr. Rachel Barrie, is deze uitdrukking de meest intens gerookte whisky die door de distilleerderij wordt uitgebracht."